maanantai 16. maaliskuuta 2020

Kuinkas sitten kävikään? Saa näyttää että tykkää!

Kuinkas sitten kävikään kun ensin oli kovasti toimintaa ja sitten - pufff - kaikki hiljeni?Kuinkas sitten kävikää - Mutte-poni katselee Zsaria
Tutustuin Outlet Village Zsariin


Niin, viimeksi kertoilin kuinka talvi oli hiljaiseloa kotosalla ja vain kotimaisemissa lenkkeilin kärrytellen mamman ja Sarin ja muutaman Mutte-ponin lahjakortin saaneen lapsen kanssa.

Ja oli alkamassa kovastikin vilkas kevätkausi, jota odotin innokkaasti: kiva päästä taas näkemään paljon lapsia ja aikuisiakin, Facebook-kavereita ja kaikkia muitakin ponimyönteisiä ihmisiä.

Vaan sitten tuli jokin korona! Ja kuinkas sitten kävikään? Kaikki kevään hommat peruttiin. Voi huokaus sentään. Ei tässä pieni  poni voi muuta sanoa. Kotona sitten taas vaan ollaan koko kevät.

Oli minulla muutama kiva tapahtuma tässä ennen koronakaranteenia.

Kuinkas sitten kävikään - no ihan märkä poni Kesäpuistossa
Ihan märkänä ja ihme kun lumiukko ei ole jo sulanut

Kuinkas sitten kävikään Lions klubien talvitapahtumassa Kesäpuistossa?Lions klubien talvitapahtuma oli talviloman alkajaisiksi lauantaina. Kuinkas sitten kävikään? No satoi ihan kaatamalla ja tuuli yltyi myrskyksi.

Kesäpuistossa oli paljon erilaista toimintaa. Minä kävin katsomassa suksien tervaamista ja tapasin ystäväni Merikeinun alpakat. Sitten siellä oli makkaranpaistoa ja jotain pelejä. Lapsia oli aika monta, mutta ei ollut oikein kivaa olla ihan märkänä. Sitten kun tuuli yltyi niin, että teltat eivät meinanneet pysyä maassa, niin tapahtuma vähän niin kuin lopetettiin hieman ennen aikojaan.Mamma sanoo, että me ei vaan voida mitään sille minkälaiset on ilmat, niin että minun ei pitäisi kiukutella ja yrittää purra mammaa reidestä vaikka kuinka on märkäkiukku päällä. Jos ette jo tiedä, niin minä INOHAN märkänä olemista. Nih.


Mutte-poni ja alpakka Fanny
Tapasin eka kertaa Fannyn.

Kuinkas sitten kävikään kun oltiin Zsarissa laskiaistapahtumassa?


No juu, Zsarissahan me oltiin sitten Kesäpuistoa seuraavana päivänä.

Ja kuinkas sitten kävikään? No oli ihan mahtavan upea keväinen päivä. Aurinko paistoi, tuuli oli aika kova, mutta ei liian kova.

Siellä oli hurrrrjan paljon lapsia ja mamma ja minä saatiin ihan koko kolme tuntia marssia hiekkakentällä.

Ja taas tapasin alpakat! Nyt tapasin ensimmäistä kertaa Fanny-alpakan ja meistä tuli heti ihan parhaat ystävät.

Karva-Kavereita on aina kiva treffata

Karva-Kaveri -keikallekin ehdittiin


Onneksi ehdittiin yhdelle Karva-Kaveri -keikalle ennen kuin tuli tämä tapahtumaboikotti.

Me oltiin Karhuvuoressa ja tavattiin kolme luokallista koululaisia ja vielä yksi ihan pienten ihmisten päiväkotiryhmäkin. Huhhuh.

Lapset olivat mielissään kun saivat silitellä koiria, kissaa ja ponia. Ja meillä oli tietysti kivaa kun tavattiin uusia lapsia ja aikuisia.

Me karvaiset kaverit ollaan tärkeitä. Me tiedetään se, sen vaistoaa kun pieni käsi koskettaa ja käden kautta välittyy ihastus ja onnen tunne siitä, että saa olla lähellä ja koskettaa. Saa näyttää, että tykkää.

Saa näyttää että tykkää!Angry Birds Bastionissa!

Mutte-poni ja Angry Bird BastionissaJa sitten minä olin vielä talviloman päätteeksi Bastionissa Angry Birds Go Snow -tapahtumassa.

Siellä vasta oli menoa ja meininkiä!

Oli paljon toimintaa ja lapset olivat innokkaasti mukana kaikessa vaikka taivaan täydeltä tuli räntää. Märkää räntää.

Ja taas oli tämä pieni poni ihan märkä.

Mutta onpahan nyt nähty tuokin... Angry Bird.keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Talvinen hiljaiselo

talvinen hiljaiselo on ollut chillailua tarhassa
Olen chillaillut tarhassa

Meillä on ollut talvinen hiljaiselo joulun ajan kiireiden jälkeen. Olen ollut kotona vaan, ystävieni Millan ja Ulpukan kanssa ja käynyt kotimaisemissa kärryttelemässä. 


Talvinen hiljaiselo on ollut rauhallista aikaa

Kärryajelulla on ollut kiva käydä rauhallisilla metsäteillä ja vähän kylätielläkin. Vaihteeksi kivaa syksyn ja varsinkin joulukuun tapahtumaruljanssin jälkeen. Kärryajelulla on käyneet tietysti mamma ja ystäväni Sari sekä Mutte-ponin lahjakortin joulupukin kontista saaneita lapsia.

talvinen hiljaiselo on päikkäreitä tarhassa
Olen torkkunut tarhassa päikkäreitä

Miten poni nukkuu?

Tiuku-kissa, joka on kaverini Facebookissa, kysyi että nukkuuko ponit seisaallaan. 

Kyllä me nukutaan seisaallaan, mutta myös ihan pötkölläänkin. Talvella tarhassa on ollut märkää, niin olen nukkunut vain seisaallani siellä, mutta yöllä omassa karsinassa olen vetänyt sikeitä ihan pitkälläni. 
Kesällä nukun joskus pitkälläni tarhassakin kun on kuiva maa ja tietysti siksikin kun ollaan vallan ulkona yötäpäivää ja joskus on oltava pitkällään, jotta pääsee ihan sikeään uneen. 

nukkuva poni
Enkä nuku
Mamma väittää, että meinasin kaatua kesällä Rompetorilla kun oli hiljainen hetki eikä ollut talutusratsastajia ja nukahdin. Höh. Ensinnäkin en nukkunut, lepuutin vain räpsyjä ja toiseksi, en tosiaan meinannut kaatua - jos vaikka olisin sekunniksi nukahtanutkin (mitä siis ei tapahtunut).
Oho! Piipaa-auto! Olisin herännyt jos olisin nukkunut.

 Talven hiljaiselo on loppumassa

Nyt alkaa olla talven hiljaiselo ohi. Kevättalvi etenee kohden kevättä, päivä pitenee ja erilaisia tapahtumia alkaa taas olla, joten minua on vähän kyselty sinne sun tänne. Niistä kerron sitten taas täällä ja Facebookissa. 

Tulehan kaverikseni Facebookissa!

Heippa,
Mutte-poni